Peter Brandt veier inn på Bitcoins historiske bestigning til $ 37.000

Den legendariske handelsmannen Peter Brandt sier at oksemarkeder har en tendens til å bli overkjøpt ettersom Bitcoin stiger over $ 37.000.

Mens noen handelsmenn antar at Cryptosoft allerede føles „toppy“, sier råvarehandelslegenden Peter Brandt at kryptovalutaen „omdefinerer“ konseptet med å bli overkjøpt i en nylig tweet.

Selv om han fortsetter å forklare at dette er typisk for alle „historiske“ oksemarkeder, mens han peker på det faktum at den største kryptovalutaen er midt i sitt tredje parabolske fremskritt:

Store oksemarkeder blir overkjøpt stort. Historiske oksemarkeder blir historisk overkjøpt. Røde piler markerer midtpunkter for parabolske fremskritt.

Overbelastede oksemarkeder er normale

Bitcoin steg over $ 37.000 for første gang i historien 6. januar kl 23:52 UTC på Bitstamp-børsen.

Det er nå steget med 172 prosent bare de siste tre månedene, noe som åpenbart vekker spørsmålet om bærekraften til dette rallyet.

Vanligvis anses aksjer som handler langt over antatt egenverdi å være de beste kandidatene for salg. I motsetning til aksjemarkedet har Bitcoin imidlertid ikke inntjeningsestimater for å avgjøre om verdsettelsen er rettferdig. Tall kan variere fra $ 0 til uber bullish estimater.

På den tekniske siden ligger Relative Strength Index (RSI) over 87 på Bitcoins daglige diagram, noe som betyr at kryptovalutaen ligger godt i overkjøpt territorium. Imidlertid kan RSI i ekstremt høye perioder forbli ekstremt høyt i store oksemarkeder. Det samme gjelder oversolgte forhold i bjørnemarkeder.

Verdien av kryptomarkedet topper 1 billion dollar

Den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer har nå overgått 1 billion dollar, med Bitcoin alene som utgjør 68,6 prosent av den gigantiske summen.

Mens løpeturen definitivt er imponerende, er Bitcoin langt fra å være den beste kryptovalutaen den siste uken. Ethereum (ETH) og Cardano (ADA) er opp henholdsvis 63 prosent og 88 prosent, mens Stellar (XLM) har steget 188 prosent.